Bilimsel veriler İnsanoğlunun dünya üzerindeki hikayesinin kabaca 2,5 milyon yıl önce başladığını söyler. Bu sürenin günümüzden 10 bin yıl öncesine kadar olan sürecinde insanoğlu avcı/toplayıcı olarak yaşadı. Neolitik Devrim de denen Tarım devrimi ile birlikte insan toplulukları ilk kez tarım yapmaya ve yerleşik düzene geçmeye başladı. Hayvanların evcilleştirilmesi, tarım yapmayı kolaylaştırdı ve toplumların sosya ekonomik yapılarında devrimsel dönüşümler yarattı.
İnsanoğlunun kayıtlı olan 10.000 yılında kabaca 3 devrim yaşadık. Birincisi yukarıda bahsettiğim Tarım Devrimi, diğer günümüzden yaklaşık 200-250 yıl önce gerçekleşen Endüstri Devrimi, üçüncüsü ise 30-40 yıl önce başlayan Bilgisayar Devrimi. (Dikkat ettiyseniz devrimler arasındaki süre inanlımaz biçimde kısaldı). 4.cü devrim halen sürüyor ve daha henüz bitmedi. O da Dijital Devrim.
Peki bunları niye anlatıyorum?
Bu devrimsel süreçlerde, toplumların iş bölümü yapısı gittikçe artan ve karmaşıklaşan bir hal aldı. Bu sebeple bir çoğumuz başka birinden yardım ya da hizmet almadan hayatımızı idame ettiremez duruma geldik.
Günümüzde artık her birimiz kocaman çarklardan oluşan devasa makinelerin küçücük birer dişlisi gibiyiz. Tek başına birşey ifade etmeyen ancak o olmadan da sistemin işlemeyeceği türden. Hal böyle olunca da çoğu zaman insanoğlu yaptığı işten tatmin olmuyor ve bir işe yaramıyormuş hissine kapılıyot.
Aşağıdaki ödüllü kısa film, aslında yukarıda anlattığım insanoğlunun kısa hikayesinin günümüzde geldiği yeri çok başarılı bir şekilde anlatıyor.
Filmi izleyin ve kendinize sorun!
Çok düşündürücü ve güzel, paspas olanımızın çok olması olasılığı fazla
Bunu ben izlettirmiştim sana zaten yanlış hatırlamıyorsam. 🙂 Neticesinde gıpta ettiğimiz tepe yöneticiler de bir üst düzey adamların uşağı konumunda.
Şirket sahibi desen hükümetin, müşterinin vs. yalakası olmak zorunda.